domingo, 5 de marzo de 2017

Sessió 9 - La Matèria-4En la sessió d'avui, hem seguit aprofundint en qüestions sobre volum, massa, pes i densitat mitjançant exemples i activitats, algunes d'elles plantejaven càlculs i raonaments.
Però l'activitat estrela ha sigut la d'emprar vinagre i bicarbonat sòdic per a seguir comprenent aquests conceptes.


La resposta més lògica que hem trobat ha sigut:

Si primer tens el pes del vinagre, del bicarbonat, i del globus. 
Després en barrejar el bicarbonat amb el vinagre, tens una reacció química, que emet gas, aquesta massa (del gas), és part de la massa del vinagre i el bicarbonat, allí tindràs menys massa, que estarà en el gas. 
Anem al pes, la produir-se la reacció, el globus s'unfla, ara tot el cos (botella-globus), té major grandària, per tant menys densitat, la diferència de pes entre el globus desinflado i l'unflat, serà el pes de l'aire desplaçat, en unflar-se el globus. 
Per tant, en teoria, és menor el pes després de la reacció (encara que mínima), però no la massa.

En resum, una activitat que ens ha servit per a aplicar el principi d'Arquimedes i comprovar com afecta el canvi d'estat en la reacció. Aquesta activitat, normalment, en educació infantil s'empra per a realitzar volcans en projectes de ciència.Un altre dels moments interessants de la sessió d'avui ha sigut la reflexió a partir d'aquest vídeo:


No hay comentarios:

Publicar un comentario