domingo, 26 de marzo de 2017

L'arbre Generós de Shel SilversteinPer a seguir completant les reflexions d'aquesta setmana i aprofitant la temàtica de la importància de la naturalesa i el respecte cap a ella donat el seu paper silenciós i majestuós al nostre al voltant amb "l'arbre generós"

L'obra de Shel Silverstein és un perfecte resum d'un cicle vital i la nostra relació amb la naturalesa des de la infància i els diferents estats que anem passant en la nostra etapa vital l'arbre sempre està present com un protagonista silenciós que acompanya al protagonista, que a mesura que créixer li va demanant més coses a l'arbre, les seues exigències sempre tenen resposta des de la generositat i posteriorment, trobarà abandó però mai perdrà la seua generositat. Apreciar el valor de la naturalesa i retornar-li alguna cosa en tornada per la calidesa del seu acolliment tan poques vegades comprès. Un llibre trist, però amb capacitat de reflexió en les seues senzilles il·lustracions i un text mínim que compleix la seua comesa a la perfecció. No necessita moltes paraules per a transmetre el seu missatge. 

En l'aula, una interpretació a la lectura, reflexions en assemblea, etc. són bones formes de treballar el missatge i poder partir de la visió del nostre alumnat de la naturalesa.


Un àlbum il·lustrat referent des de la seua publicació en 1964, dins de la generació de treballs pioners dins de la literatura infantil i juvenil que contínua vigent.


No hay comentarios:

Publicar un comentario