sábado, 20 de mayo de 2017

Sessió 23: elaboració mapa conceptual i repàs


En la sessió d'avui hems fet un repàs sobre diferents qüestions per a un repàs final sobre el tema dels éssers vius. Una de les qüestions tractava sobre l'elaboració d'un mapa conceptual per part del nostre grup de treball. Aquest ha sigut el resultat.

El resultat final apuntat en la sessió anterior sobre els plantos mostra aquest resultat final que segueix reforçant les hipòtesis formulades a l'inici del tema i les conclusions extretes en la sessió anterior.Els senyors alpistes, a la seua bola.

En definitiva, amb l'activitat dels plantons hem acostat d'una manera rigorosa una pràctica ha realitzar en educació infantil per a conèixer el que necessiten les plantes per a viure i que i pot dur a terme en educació infantil en la nostra aula i intentar aplicar aqueix seguiment amb un mètode científic establint diferents categories i grups de control per a observar els diferents elements com incideixen en la seua alimentació i nutrició.

Un exemple d'aquest rigor a aplicar el mètode científic es pot observar en aquesta wiki d'un projecte de preescolar


Amb aquestes activitats hem acabat el curs mancant l'examen final el dimarts. A partir d'ara dedicaré el blog per a penjar els resultats de l'arbre amic i cree, que aquesta entrada, pot ser un bonic moment per a una reflexió final del curs.

He après?
La resposta és sí i la manera de realitzar aquests aprenentatges m'ha semblat l'adequada. Hem experimentat i vivenciado les experiències que haurem de dur a terme en un aula d'educació infantil.

La metodologia ha sigut l'adequada?

En sintonia amb l'anterior considere que sí. M'ha agradat com Juanfra ha fet que qüestions com a exposicions en classe, dinàmiques de grup, pràctiques i altres tasques que realitzem habitualment en altres assignatures haja sigut plaent. Usar Kahoot per a mostrar diferents formes d'avaluar, respectar sistemàticament un espai per a l'expressió de l'alumnat amb els curts, el seu to de veu i proximitat cusa que alguns docents semblen oblidar, el clima que ha creat en l'aula ha sigut afectuós, ha portat jocs i sempre ha prevalgut l'estudiant abans que el temari. S'ha arribat fins a on s'ha pogut però no ho ha anteposat al nostre aprenentatge. Com a docent, em sembla un gran professional i com a persona, ho ha demostrat a tot l'alumnat. Ens hem sentit còmodes i tranquils en l'aula, hem après des d'un enfocament lúdic i emocionalment mai hi havia desídia abans d'entrar a l'aula. I açò, açò no és una tasca baladí. És un gran assoliment i vull assumir-ho com a repte personal com a futur docent.

Des de la meua humil opinió, gràcies. El primer dia li vaig felicitar per la seua presentació i no ha decebut. És just atribuir-li èxit en la seua tasca. Per la meua banda, totalment satisfet.

M'acomiade de les sessions amb una de les cançons de la meua vida, "Magic" de Fernando Alfaro, en la qual la frase "el millor de la nostra vida encara està per ocórrer" és un dels meus lemes cada dia.


No hay comentarios:

Publicar un comentario