domingo, 21 de mayo de 2017

Arbre amic: Treball final 1
Estudi d'un arbre de fulla caduca: El meu Arbre Amic

1. Predicció: Al final de la primavera l'arbre tindrà fruits


La meua predicció està basada en el nom que rep l'arbre que és bastant representatiu de l'època de l'any en la qual es produeix la maduració i recollida del fruit. La meua metodologia ha sigut la recollida de mesuraments i fotografiar els canvis de l'arbre amb una periodicitat determinada d'almenys una setmana.
2. De què arbre es tracta

L'arbre és una perera, de la varietat que es coneix com a pera de Sant Joan. Una de les meues inquietuds era conéixer el seu nom científic i per a aqueixa tasca he utilitzat l'aplicació Pl@ntnet, encara que els resultats no han sigut els esperats en el seu reconeixement. Per a aqueixa tasca he utilitzat l'aplicació Arbolapp i tampoc he trobat una referència concreta. He trobat alguna de les varietats autòctones de la perera en aquesta aplicació, però cap s'ajustava a aquest tipus d'arbre que coneixia el seu nom en ser l'arbre que està enfront del meu despatx en la casa de camp de la meua família, en la qual he crescut.
La seua ubicació segons les coordenades de Google maps és latitud i longuitud : 38.432689, -0.541655
Procedència:

El pyrus és una espècie de perera no autòctona que és originària de l'est d'Europa i del Caucas que està conreada en altres zones del món i naturalitzada per tota Europa (exceptuant les zones fredes del nord), orient d'Àsia i alguns punts del nord d'Àfrica. La seua introducció en l'oest d'Europa més probable segons aquesta app és que es produïra en l'època romana quan ja es coneixien algunes varietats de cultiu sent, avui dia, les pereres conreades provinents de creus entre pyrus communis i altres espècies orientals en major o menor mesura. Per tant, la meua perera de Sant Joan és una de les diferents varietats del pyrus, com a gènere i és de la família de les rosàcies, rosaceae. El pyrus communis és el pare originari de totes les varietats de peres que trobem en el mercat, i per ser més resistent a plagues i malalties s'utilitza molt com a patró d'empelt.

3. Què mesure té?

En la imatge en la qual aparec al costat de l'arbre s'observa que té la branca més alta una mesura similar a la meua, així que entre 170 cm i 180 cm tindran les seues branques més altes. Com unitat de mesura no arreplegada en el sistema internacional, podem dir que mesura "1 Fran".

El seu tronc mesura 87 cm de llarg, encara que la primera branca la trobem a 65 cm des de la base. La copa de l'arbre té un diàmetre de 120 cm. Amb aquestes dades, si haguérem d'introduir-ho en una cobertura cilíndrica el volum d'aquest que necessitaríem seria aproximadament 3,3 metres cúbics. La seua copa en aquest primer moment de l'estudi estava desproveïda de fulles que entre finals de març i principis d'abril van començar a aparéixer.

No hay comentarios:

Publicar un comentario