domingo, 21 de mayo de 2017

Arbre amic: Treball final 24. Com és el seu tronc?
El seu tronc té un color grisenc i esquerdat en la seua escorça amb uns 17 cm de diàmetre i uns 87 cm d'alt en un final que apareix seccionat, d'aquesta tasca es va encarregar el meu pare en el seu poda. De textura irregular i rugosa, aquest arbre té una edat d'11 anys en ser plantat pel meu pare en 2006 en una manera personal de celebrar la notícia de l'embaràs de la meua germana mitjana. El meu pare és una persona que té com a passió el cultiu i la cura d'animals, per aqueix motiu la casa de camp és el seu lloc per a desenvolupar tots aqueixos aspectes que li retornen a la infància, concretament a la finca on va créixer al costat de les seues 3 germans a Lorca, Murcia.5. Com són les seues branques?


L'arbre té 6 branques diferenciades, en el moment inicial tenien diferents diàmetres: de 3,5 , 4 i 5,4 cm les més primes, fins a 7,5,8 i 8,5 cm les més gruixudes, que també eren les més llargues sent les de 8 i 8,5 cm de diàmetre d'una longitud de 107 i 115 cm respectivament.De cada branca que hem observat a la fi de febrer, hem observat altres ramificacions més curtes que ja començaven a mostrar l'aparició d'aqueixes noves branques que creixerien en un mes de
manera En aquesta tasca la cinta mètrica ha sigut el meu ajudant durant aquests mesos. A la primavera, des de finals de febrer fins a finals del mes de març ha patit els majors canvis en el naixement de noves branques que han aconseguit durant aqueix període uns entre 15 i 18 cm en la branca més alta a principis d'abril fins a uns 30 cm en l'últim mesurament realitzat al maig.


6. Com són els fulles?Les seues fulles són ovalades que en el seu naixement tenen cert aspecte en el seu contorn rosat i van eixamplant a mesura que l'arbre ha crescut en aquest període estudiat, des de les més xicotetes fins a grandàries de 6 cm de llarg i 5,5 cm d'ample en la tercera data de maig. En comparació de la perera que està al costat la seua florida i creixement de fulles és molt més avançat. En aquest creixement les fulles semblen que es van desembeinant en la seua forma fins a aparéixer completament obertes. Les primeres fulles han aparegut en dues setmanes des de la primera foto entre el final de febrer i la segona setmana de març, sent al mes quan han aconseguit una grandària similar al de les mesures finals que he destacat a l'inici.
Les fulles ixen en ramillets de 3-4 fulles amb cua allargada que pot arribar a mesurar fins a 4 cm de llarg. El color de les fulles per la part davantera és d'un verdós més intens que les del revés i els seus nervis són de color groc.
La seua aparició és pronunciada durant les primeres setmanes d'estudi, sent a mitjan abril quan el seu creixement sembla detenir-se de la manera tan acusada que ho feia fins a aqueix moment.No hay comentarios:

Publicar un comentario