domingo, 21 de mayo de 2017

Arbre amic: Treball final 3


7. Té flors?
Les flors han aparegut en la tercera setmana d'estudi, en la segona setmana de març. Són flors de pètals blancs, també ovalats i arredonits i que s'expandeixen en forma d'estel de 5 puntes. Els pètals de les flors han caigut al mes de la primera foto, a la fi de març, per a donar pas al creixement del fruit una vegada germinada.
8. Te fruits?Aquests els hem pogut anar fotografiant amb detall en el mes d'abril, el seu aspecte arredonit ha sigut en aquests primers mesuraments d'un diàmetre d'uns 2,9 cm fins en el mesurament final en els quals ja han aconseguit un diàmetre de 5,4 cm, encara que encara no són comestibles.
Aquesta varietat de perera, ha de tenir els fruits madurs a la fi de juny i rep el nom per la proximitat en aqueixes dates amb la festa de Sant Joan i l'inici d'estiu. Sobre la perera i els seus fruits hi ha moltes dites populars: "Peral que no da peras, poca visitas espera" o "de las frutas el pero; del amor el primero". 

En aquest cas, en comparació de la perera del seu costat, els seus fruits han aparegut abans i tenen un aspecte més saludable, ja que la perera del seu costat segurament tinga alguna malaltia que afecta el seu creixement.9. Has trobat llavors?
Les llavors les he pogut apreciar a l'interior del fruit, de color blanc i xicotetes en aquest moment de creixement del fruit.10. Qui viu ací?En el seu entorn trobem insectes i formigues principalment, no podent fotografiar a les abelles en cap de les visites a l'arbre. També ve de visita la gata de la nostra veïna que es diu Renata. Les formigues recorren totes les parts de l'arbre, no he trobat aranyes com en els arbres que ho envolten.


Aquest es l'altre peral del costat


No hay comentarios:

Publicar un comentario